Abonnement en huisregelsAbonnementen
Abonnement 1 kind18,00
Abonnement 2 kinderen28,00
Daarna per volgend kind10,00
Strippenkaart10,00
Reserveren0,50

Strippenkaart
Met de strippenkaart kunnen in totaal 5 stuks speelgoed, spellen of puzzels worden geleend. De uitleenperiode is 4 weken. Een strippenkaart is onbeperkt geldig.
De strippenkaart is bedoeld voor kinderen en volwassenen die slechts een enkele keer speelgoed bij ons willen lenen. Bijvoorbeeld opa's en oma's die kleinkinderen op bezoek krijgen. De kaart is onbeperkt geldig.


Meenemen
Per keer kan 1 stuk speelgoed en 1 spel of legpuzzel worden meegenomen. Tijdens de uitgifte van het speelgoed bent u zelf verantwoordelijk voor het tellen van de onderdelen. Missende onderdelen worden door een vrijwilliger van de Speelotheek op de betreffende kaart van het speelgoed genoteerd, zodat bij inname duidelijk is, dat dit onderdeel reeds ontbrak. Bij inname van het speelgoed telt een vrijwilliger de onderdelen van het geleende speelgoed.

Reserveren
Reserveren van speelgoed is ook mogelijk. De kosten hiervoor bedragen 0,50 per keer. U krijgt telefonisch of via de mail bericht als het gereserveerde speelgoed aanwezig is en u kunt het speelgoed dan binnen 1 week afhalen tijdens de openingstijden. Populair speelgoed is vaak uitgeleend, om het toch eens in huis te hebben, kan het gereserveerd worden.

Uitleentermijn
Maximaal 3 weken. Bij te laat inleveren is de boete 0,50 per speelgoed per week.
De uitleentermijn kan in de Speelotheek verlengd worden mits het speelgoed niet gereserveerd is.

Zoekraken
Indien speelgoed of onderdelen hiervan zoekraken, bedraagt de boete 1,50 per onderdeel. Bij terugbezorgen ontvangt u 1,- retour. Indien door zoekraken het speelgoed niet meer te gebruiken is, wordt het te vergoeden bedrag in overleg met onze speelgoedcommissie vastgesteld.

Stuk speelgoed
Indien dit door onvoorzichtigheid gebeurt, dient een percentage van de aanschafwaarde te worden vergoed. In onderstaand overicht wordt aangegeven hoeveel vergoed moet worden:

leeftijd speelgoedte vergoeden bedrag
0-1 jaar oud75% van aanschafwaarde
2 jaar oud40% van aanschafwaarde
3 jaar oud30% van aanschafwaarde
4 jaar oud20% van aanschafwaarde
5 jaar oud10% van aanschafwaarde

Schoonmaken
Het speelgoed dient schoon te worden ingeleverd.


In alle gevallen waarin dit reglement niet voorziet, beslist de Speelotheek.